Avlyser årets revymesterskap

Styret i Nord-Norsk Revyfestival har i dag besluttet å avlyse sommerens nordnorske mesterskap i revy på Ørnes.
– Trist, men både riktig og viktig å gjøre, mener festivalsjefen.

– Ja, det er selvsagt trist å skulle ta en slik beslutning. Men, de lokale revylagene vil ikke klare å sette opp egne revyer i vår, så sånn sett er det også et lett valg, slik situasjonen er blitt, sier Anita Seljeseth.
– Uansett er hensynet til helse og sikkerhet svært viktig i Norge nå, så dette er det eneste riktige å gjøre, slår hun fast.

Reduserer skadevirkninger
Festivalsjefen og resten av styret i Nord-Norsk Revyfestival beslutter altså nå å avlyse det nordnorske mesterskapet i revy 2020. Bakgrunnen er naturlig nok alle restriksjonene som gjennomføres for å begrense og bekjempe koronaviruset. Mesterskapet, som tradisjonelt samler over 20 revylag på Ørnes i Meløy annethvert år, skulle vært gjennomført 25.-28. juni, men nå, om lag tre måneder før, kommer den triste, men nødvendige beskjeden.
– For vår del dreier dette seg også om å redusere de økonomiske skadevirkningene. Ved å avlyse allerede nå, reduserer vi kostnadene og den ressurskrevende planleggingen som vil påløpe når vi trapper opp forberedelsene, forklarer Anita.
Nord-Norsk Revyfestival er et sameie mellom Ørnes Idrettslag og Tjongsfjordrevyen, og det nordnorske mesterskapet i revy forberedes og arrangeres på dugnad.

Hyggelige nyheter
I år skulle 30-årsjubiléet markeres. Første mesterskap gikk av stabelen i 1990, og siden er det blitt 15 festivaler før den som nå er avlyst. Siden 2016 settes også en spesialforestilling opp i Stormen kulturhus i Bodø – ‘Det beste fra Nord-Norsk revy’ – på høsten etter hvert revymesterskap på Ørnes.
– Midt oppe i det triste ved å avlyse den tradisjonelle festivalen som så mange er så glad i, er det også positive ting å melde, understreker festivalsjefen.
– For det første jobber styret nå videre for å få til en digital løsning der vi kan vise revy og markere 30-årsjubiléet. Jeg vil ikke love for mye, men sammen med Norsk Revyfestival på Høylandet og humorportalen.no ser vi på spennende løsninger.
– Dessuten: Stormen i Bodø er fortsatt reservert den 2. og 3. oktober i år, og vi håper fortsatt at vi kan sette opp en spesialforestilling der som blir en god markering av jubiléet vårt!

Tekst og foto: Ny Næring AS

MER INFORMASJON:

Anita Seljeseth
anita@nnrevy.no
Tlf. 95 80 90 24