Et annerledes jubileumsår

Pressemelding fra Norsk Revy

Det blir revykonkurranse selv om Nord-Norsk Revyfestival er avlyst. Nå flyttes det nordnorske revymesterskapet over til internett.

I sommer skulle Nord-Norsk Revyfestival feire 30-årsjubileum, men på grunn av koronakrisen er festivalen avlyst. Det fikk festivalledelsen og Norsk Revy på Høylandet til å tenke nytt. Lørdag 27. juni inviterer de derfor til en digital revykonkurranse på Humorportalen.no.

– Nå trenger vi revy mer enn noen gang, sier festivalsjef i Nord-Norsk Revyfestival, Anita Seljeseth.

Viktig for samholdet

Hun hadde sett for seg en annen feiring av 30-årsjubilanten, men er glad for at det likevel blir en markering.

Anita Seljeseth

– Når mye av samfunnet er satt på pause trenger vi å være i aktivitet. Det er viktig å kjenne at vi får til noe og jeg tror dette arrangementet vil bidra til å styrke samholdet i revymiljøet, sier Seljeseth.

Daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, synes det er bra at revyfestivalen har kastet seg rundt og på kort tid fått til et samarbeid om en ny løsning. Hun forteller at revyfestivaler som den på Ørnes er en viktig katalysator for revyaktivitet i sitt område. Sjefen for NM i revy på Høylandet berømmer derfor festivalens omstillingsevne.

– Revy er best fra scenekanten, men når det ble som det ble er det veldig bra for det nordnorske revymiljøet at vi har fått til et alternativ på Humorportalen.no, som allerede er vår digitale revyscene, sier hun.

Kvalifisering til NM i revy

Festivalen, eller forestillingen, blir en livesending som strømmes på Humorportalen.no samme tid som finalen på festivalen opprinnelig skulle arrangeres. Fra før er det kjent at Finn Arve Sørbøe skulle være konferansier på festivalen. Han har nå fått oppdraget med å lede sendingen på nett.

Revygruppene melder seg på ved å sende inn video av revynumrene sine. Sendingen settes sammen av disse innsendte videoene, som velges av en uttaksjury.

Som på selve festivalen, vurderer en fagjury de utvalgte numrene og står for prisutdelingen. Det beste nummeret i hver forestilling vinner direktekvalifisering til NM i revy på Høylandet i 2021.

Det jobbes også for å utvikle systemer for kåring av publikumspris. Festivalsjefen håper derfor så mange som mulig ser på sendingen i sommer og stemmer fram sine revyfavoritter. – Vi krysser fingrene for et dårlig junivær slik at vi får et stort publikum, sier hun lattermildt.

For mer informasjon, kontakt festivalsjef Anita Seljeseth på tlf. 958 09 024. Daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, kan nås på tlf. 979 54 686.