25.juni - 28. juni 2020 på Ørnes

VÆR SÅ GOD: ÅRETS JULEGAVE!


La oss si at du kan få absolutt ALL moroa under det nordnorske revymesterskapet, til røffli HALV PRIS – hva gjør du? Jo, du gjør handelen nå med én gang, selvsagt! Og, kanskje vil du også gjøre en god venn veeeeldig glad til jul?

Ja, for nå har du seriøst sjansen til både å gjøre en kjempehandel for deg selv, og samtidig sikre en kanonbra julegave! I ukene fram til jul tilbyr nemlig Nord-Norsk Revyfestival festivalpass for publikum til prisen…..hold deg fast: 800 kroner!
- Dette er 45 prosent rabatt sammenliknet med ordinær pris på 1.450 kroner, smiler festivalsjef Anita Seljeseth fornøyd.
- Samme tilbudet gjelder på aktørpass for alle deltakerne, så her er det bare å lande handelen med én gang!
For aller første gang lanserer festivalen en slik kampanje, som gjør det mulig å handle ‘totalbillett’ i god tid og til kraftig redusert pris. Selvsagt kan du allerede nå også handle enkeltbilletter, som for eksempel finaleforestillingen lørdag 27. juni, men festivalpass er jo, mildest talt, den lure tingen å gjøre.

(teksten fortsetter under bildet)
01 frivillig lav
- Det nordnorske mesterskapet er 72 meget gode revynumre fordelt på fire flotte forestillinger, og vi unner vårt publikum å få med seg alt. Og så er finalen den femte forestillingen, med kåringer. Festivalpasset er dermed det man trenger for å se absolutt alt av det de flotte nordnorske revylagene har å by på, understreker Anita.
- Og dette er bakgrunnen for at vi kjører denne kampanjen med kjemperabatt akkurat nå. Og vi vil selvsagt at flest mulig skal få sett mest mulig revy!
1. februar åpnes påmeldingen for neste sommers mesterskap, og så setter uttaksjuryen i månedsskiftet april-mai sammen de fire konkurranseforestillingene.

Bestill her og nå: https://ebillett.no/nordnorskrevyfestival


 

STRIKKE, STRIKKE, STRIKKE FINE GENSER'N!

Forberedelsene til neste sommers 30-årsjubileum for Nord-Norsk Revyfestival er nå igang. Da er det ingen grunn til å vente: hiv dere over strikkepinnene og lag Revygenseren 2020!

- En revygenser kan vel være som en revy - ulike former og farger, humor og alvor, musikk og falske toner, mener Kikki Gullberg.
Hun
har på oppdrag fra oss designet den fargerike Revygenseren, og på dette ferske bildet er det Margit S. Jensen som har tatt den på.

(teksten fortsetter under bildene)

20191023 195507

20191023 195227
Vi minner om at Mariann Åbodsvik i Glomfjord tilbyr egen garnpakke, der prisen er 460,- for garnpakke dame og kr. 500,- for herre. Mariann kan kontaktes på tlf 95466293 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Selstadbua i Neverdal er ellers rette sted for en garnhandel og fagprat, og åpningstiden er 11.00-14.00 på tirsdager, 17.00-19.00 på torsdager og 11.00-14.00 på lørdager.


Her kan du laste ned Kikki’s beskrivelse og det detaljerte mønsteret.Og så: FINALEN!

Juryens utvalgte er klare. Og blant de 20 innslagene som i kveldens finale skal kjempe om norgesmester-titler i revy, er hele 9 fra Nord-Norge!

Studentrevyen (Tromsø), Tjongsfjordrevyen (Rødøy), Isbjørnmafian (Hammerfest), Skøy (Bodø), Altarevyen (Alta), Asylrevyen (Bodø), Malangsrevyen (Malangen) og 2 hele og 1 halv (Hammerfest). Ja, dette er de stolte revylagene som skal forsvare Nord-Norges ære når norgesmesterne i revy skal kåres på Høylandet i kveld. Og her er finalistene:

(teksten fortsetter under bildet)
nett 12 lav
Finaleklar: Tjongsfjordrevyen's Sofie Bang (t.v.) og Elisabeth Monsen med 'Barbie'. 

‘Plast’, Studentrevyen i Tromsø (publikumspris i 3. semifinale)
‘Organdonor’, Skøy
‘Frodig Språk’, Isbjørnmafian (publikumspris i 2. semifinale)
‘Barbie’, Tjongsfjordrevyen
‘Finnmark Sameland’, Altarevyen
‘Curlingbarna’, Altarevyen
‘Midtveis i livet’, 2 halve og 1 hel
‘Nyttårstalen’, Asylrevyen

‘Skapdemonstranten’, Humorutvalget
‘I all ydmykhet’, Sanderevyen
‘Visning’, Skatvalsrevyen
‘Gaven’, Lurarevyen
‘Fikse litt’, UKA 17
‘Heisen’, Sang-Lir-A (publikumspris i 4. semifinale)
‘Festivaldo’, Ruth Kristin T. Trå
‘Fra punkt A til punkt B’, Sandkassa (Malangsrevyen)
‘Se opp!’, Ringsaker Teater (publikumspris i 5. semifinale)

Og: Lånkerevyen fra Stjørdal fortsetter å imponere i NM. Landets mestvinnende revylag kan mønstre hele tre innslag i finalen, nemlig:

‘By på dæ sjøl’
‘Troverdig historie’
‘Klikkhoreri’ (publikumspris i den første semifinalen)

Psst! Stovnerrevyen i Oslo har fått Norsk Revyfaglig Senters talentpris etter å ha framført ‘Jeg har valgt det selv’ i ungdomsforestillingen – den 5. semifinalen.


Disse prisene skal deles ut etter kveldens finale:


Norgesmester i monolog
Norgesmester i sketsj
Norgesmester i beste musikalsk innslag/revyvise
Norgesmester i beste tekst
Norgesmester i beste scenefremføring
Årets revynummer
SpareBank 1 Midt-Norge’s tekststipend

 
MYE NORDNORSK

- Nord-norske revygrupper jobber hardt med forbedring. Det gleder meg stort at det er så mange nordlendinger i norgesmesterskapet, og at vi hevder oss godt.

TEKST: EDMUND ULSNÆS. FOTO: EDMUND ULSNÆS OG OLE MARTIN U. ANDERSEN

nett 10 lav
Anita Seljeseth


Høylandet 2019: leder Anita Seljeseth i Nord-Norsk Revyfestival nyter det travle programmet under det norske mesterskapet i revy på Høylandet i Trøndelag. 15 revygrupper fra Nordland, Troms og Finnmark deltar, og med over 30 sceneinnslag i de fem semifinalene – bare i ungdomsforestillingen var mer enn 10 fra nord.

- Det er hit alle jobber hardt for å komme, og for å kjempe om de aller gjeveste titlene. Alle tar dette veldig seriøst, og dermed er kvaliteten utrolig bra. Og det er selvfølgelig utrolig hyggelig at det er så mange nordlendinger her, og at vi hevder oss så bra – som leder av Nord-Norsk Revyfestival blir jeg veldig stolt, sier Anita.
- Er du her for å lære, også?
- Vi ønsker hele tiden å forbedre oss, og er alltid oppmerksom på endringer som gjøres her, som vi også kan vurdere. Ikke store ting, kanskje, men mange små ting – momenter som skal gjøre det hyggelig å være på revyfestival på Ørnes.
- Om under ett år er vi i gang med vårt eget 30-årsjubileum, og det skal bli heidundrende!


nett 01 lav
Malangsrevyen med 'Patriot song' i semifinale på Høylandet i 2019.

 nett 02 lav

 Tjongsfjordrevyen med 'Barbie' i semifinale på Høylandet i 2019 - kom så til finale.

 

nett 03 lav

Skøy's Kjersti Severinsen med 'Organdonor' i semifinale på Høylandet i 2019 - gikk så til finalen.

nett 04 lav

2 halve og 1 hel fra Finnmark i semifinale på Høylandet i 2019.

nett 05 lav

Andrea Gransjøen fra Halsarevyen i semifinale på Høylandet i 2019.

nett 06 lav

Studentrevyen Tromsø i semifinale på Høylandet - og fikk publikumspris som igjen gav finaleplass i 2019.

nett 07 lav

Isbjørnmafian's Hanne Haukeland Hansen i semifinale på Høylandet - og fikk publikumspris som igjen gav finaleplass i 2019.

nett 08 lav

Revygruppene Skøy og Asylrevyen i semifinale på Høylandet i 2019.  


 

HØYLANDET, HER KOMMER VI!

 

Sommerens store høydepunkt i revy-Norge er det norske mesterskapet i revy på Høylandet. 'Halve Nord-Norge' er nå på tur til Trøndelag for å innta Norsk Revyfestival-scenene.

Spennende dager! Når scenelysene tennes under revymesterskapet på Høylandet torsdag denne uka, er deltakelsen meget stor og sterk fra våre tre nordligste fylker. Hele 15 revylag fra Nord-Norge stiller til dyst, og skal samlet presentere over 30 revynumre for jury og publikum!
- Jeg er veldig stolt over at så mange deltar fra nord, og ikke minst at kvaliteten på det lagene presenterer er så høy, smiler festivalsjef Anita Seljeseth i Nord-Norsk Revyfestival, som har base i Meløy.
- Nå er det bare å glede seg til fantastiske dager på Høylandet!
Vårt bilde viser 'Sameland' med Altarevyen, som er direktekvalifisert til mesterskapet etter å ha blitt kåret til årets revynummer under det nord-norske mesterskapet på Ørnes i fjor sommer.

IMG 3153 nett 3

 


 

ALLE MANN TIL STRIKKEPINNENE!

Nord-Norsk Revyfestival har gleden av å kunne lansere strikkemønsteret til Revygenseren 2020! Sommeren -20 markerer nemlig revyfestivalen sitt 30-årsjubileum, og hva er mer naturlig enn en egen jubileumsgenser?

- En revygenser kan vel være som en revy - ulike former og farger, humor og alvor, musikk og falske toner, sier Kikki Gullberg.
Hun er opprinnelig fra Ørnes i Meløy, og har på vårt oppdrag designet Revygenseren 2020. På vårt bilde ser du Helmine Stormo iført genseren. Nå tilbyr Mariann Åbodsvik i Glomfjord egen garnpakke, for alle som er klar for å ta strikkepinnene fatt: garnpakke dame kr. 450,- og garnpakke herre kr. 500,-.
- Skulle noe bli feil, er det bare å fortsette som om ingenting galt er skjedd. Ingen grunn til å henge seg opp i denslags. Bare ett sted er det greit å være ‘edru’, forteller Kikki.
- Ha kontroll på maskene til publikum! Ellers er det bare tut og kjør og ‘break a leg’.

Her kan du laste ned Kikki’s beskrivelse og det detaljerte mønsteret.

revygenser helmine 01 nett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

revygenser helmine 02 nett


 

STORMEN BLIR FAST


- Nå gjør vi Stormen til en del av vårt faste konsept, sier Anita Seljeseth i Nord-Norsk Revyfestival. I helgen er ‘hele revy-landsdelen’ samlet i Bodø.

Med meget god publikumsoppslutning har Nord-Norsk Revyfestival denne helgen inntatt fylkeshovedstaden i Nordland med det beste landsdelen har å by på av revy. Flere titalls frivillige har tatt turen fra Meløy og Rødøy, og fra Tjongsfjord i sør til Hammerfest i nord er scenekunstnere fløyet inn for å gi publikum spesialforestillingen ‘Det beste fra nordnorsk revy’. Denne forestillingen er satt sammen av de ulike kategori-vinnerne under årets nordnorske mesterskap i revy på Ørnes, samt andre utvalgte revy-høydepunkter.

- Det kjennes fantastisk å samle våre gode revyvenner denne helgen etter sommerens revyfestival på Ørnes, og løfte det vi kan fram for publikum i flotte Stormen, sier Anita Seljeseth, som koordinerer arrangementet, og til vanlig er festivalsjef i Nord-Norske Revyfestival.
- Etter å ha gjennomført dette i 2016 og nå i -18, har vi gjort Stormen-satsingen til en del av vårt faste konsept, fastslo hun da 60-70 utøvere fra Nordland, Troms og Finnmark var samlet til lunsj på Thon Hotel lørdag formiddag.

45304335 248036979204087 8200930564958584832 n
Revyfest i Stormen i Bodø denne helga, når Nord-Norsk Revyfestival setter opp tre forestillinger av 'Det beste fra nordnorsk revy'.

45330463 560476541061201 1003623231602556928 n

45407887 348096182615556 6252380864282361856 n
Tjongsfjordrevyen med Arne Tore Bang's monolog 'Et siste farvel'.

45411280 343855173056738 2457365280708362240 n
Altarevyen med deres 'Vikingene'.


45274001 266707317379164 574579436368691200 n
Malangsrevyen med deres 'Patriot song'.

 


 

ENDELIG KOMMER STORMEN!


Noen som gleder seg til herlig-helgen 2.-3. november? Billettsalget går utmerket, og her presenterer vi revylagene som deltar!

Aller først: få det gjort, du som fortsatt ikke har rukket det – bestill billetter her til vår spesialforestilling Det beste fra Nord-Norsk Revy: https://stormen.no/konserthuset/program/det-beste-fra-nord-norsk-revy-article3843-459.html

Og: trenger du først en latterlig appetizer, finner du vår morsomme smakebit på 'Nord-Norsk Revyfestival' på Facebook! 

Nå kan vi presentere revylagene som du kommer til å flire deg i hjel av i Stormen! Hele 13 revygrupper fra hele Nord-Norge deltar, og noe sånt som 80 scenekunstnere skal vise seg fram. Og de kommer fra: Asylrevyen, SKØY, Altarevyen, Hælsikes Kvinnfolk, AkuTTTeateret, ØrnesRevyen UNG, Malangsrevyen, Tjongsfjordrevyen, Halsarevyen, Studentrevyen i Tromsø 2018, Isbjørnmafian, Nerbygda Revylag og Ørnesrevyen.

Mer info følger – velkommen til Stormen!

stormen facebook teaser 01


 

VELKOMMEN TILBAKE!

Fantastiske revydager på Ørnes er over, med en lang rekke imponerende
sceneprestasjoner og møte med masse utrolig hyggelige folk fra hele landsdelen.
Vi sier tusen takk for nå, ønsker alle en flott ferie, og ikke minst: velkommen til
30-årsjubileum for Nord-Norsk Revyfestival 25.-28. juni 2020!


NNR Finalenummer 2177
ÅRETS NORD-NORSKE MESTERE I REVY!


Den 15. utgaven av Nord-Norsk Revyfestival er avsluttet, og under kveldens
finaleforestilling i Ørneshallen ble det kåret sju nordnorske mestere i revy.


NNR Finalenummer 1871
Beste tekst: ‘Patriot song’ (Malangsrevyen). Alle bildene: Heidi Steiro

NNR Finalenummer 1552
Beste monolog: ‘Hælge’ (Halsarevyen)

NNR Finalenummer 2039
Beste sketsj: ‘Menneskets beste venn’ (SKØY)

NNR Finalenummer 2438
Beste revyvise: ‘Vi har det bra nok’ (Malangsrevyen)

NNR Finalenummer 2027
Beste sceneframføring: ‘Plast’ (Studentrevyen i Tromsø)

NNR Finalenummer 2271
Årets ungdomsnummer: ‘Livet i gåstol’ (Tjongsfjordrevyen) – nummeret er
direktekvalifisert til Norsk Revyfestival 2019

NNR Finalenummer 2177
Årets revynummer: ‘Sameland’ (Altarevyen) - direktekvalifisert til Norsk Revyfestival 2019

 
DETTE ER FINALEFORESTILLINGEN


Juryen for årets nordnorske mesterskap i revy har valgt ut de 18 sceneinnslagene som har fått plass
i lørdagskveldens finaleforestilling. Her er oversikten og rekkefølgen for avviklingen av finalen fra klokka 20.00 i Ørneshallen:
 

Plast, Studentrevyen i Tromsø
Vikingene, Altarevyen
Tradisjon, Malangsrevyen
Såpeopera, Fjordarevyen
Reidun vil ha klarhet, Nerbygda Revylag
Etterpåklokskap, Isbjørnmafian
Barbie, Tjongsfjordrevyen
Vi har det bra nok, Malangsrevyen
Skapelsen, Asylrevyen
Resirkulert, ØrnesRevyen UNG
Hælge, Halsarevyen
Superundertøy, Tjongsfjordrevyen
Menneskets beste venn, SKØY
Patriot song, Malangsrevyen
Livet i Gåstol, Tjongsfjordrevyen
Koloskopi Asylrevyen
Tung tragedie, Malangsrevyen
Sameland, AltarevyenSTORESLEM TIL HENNING


Henning Bang (17) fra Tjongsfjord i Rødøy har i flere år forsynt seg grovt av premiene i revy-Norge.
I dag gjorde han det igjen, og stakk like godt av med to priser i samme forestilling!(teksten fortsetter under bildet)
NNR Publikumsvinner Ungrevy 2468
Henning Bang får utdelt publikumspris fra konferansier Iren Reppen. Foto: Heidi Steiro

Ungdomsforestillingen under det nordnorske mesterskapet i revy er over, og etterlater et publikum som er søkke imponert!
Etter et gjennomgående svært høyt nivå på de 15 revyinnslagene fra i alt 8 revylag i Nord-Norge, skulle det kåres en vinner av
publikumsprisen, samt beste ungdomsnummer. Dette siste betyr også direktekvalifisering til neste års Norsk Revyfestival på Høylandet.
Og da priser skulle deles ut, skulle mye dreie seg om unge Bang fra Tjongsfjordrevyen.


Man skulle ikke tro han er bare 17 år, for han er altså allerede mer prisbelønt enn de fleste. 9-åringen var ikke engang gammel nok til å
være med i det lokale revylaget, da han i 2010 vant den første publikumsprisen under NNR, sammen med Tjongsfjordrevyen. Senere er
det blitt talentpris under Norsk Revyfestival for ‘Askepott’, og ‘I nyhetsbildet’ ble årets revynummer under NNR i 2016 – en sketsj som
fikk publikumspris på Høylandet året etter. Men så tilbake til Ørnes og dagens prisdryss:


- Årets ungdomsnummer er originalt, velspilt og veldig visuelt. Årets ungdomsnummer er ‘Livet i gåstol’! bekjentgjorde juryleder
Hanne Vilja Sagmo etter å ha samlet juryen til et raskt møte.

I dette nummeret stiller Henning i netto’en, sittende i en beby-gåstol og med nokså grei makt over omgivelsene. Prisen for årets
ungdomsnummer sender ham til neste års Norsk Revyfestival på Høylandet. Men, Henning ble altså ropt ut på scenen to ganger i
ettermiddag. Publikum likte også ‘Livet i gåstol’ så godt at han ble belønnet med mest og høyest applaus og jubel, han fikk dermed også
publikumsprisen i ungdomsforestillingen. Vi gratulerer!


NNR Publikumsvinner Ungrevy 2277
Henning Bang i Tjongsfjordrevyen i ‘Livet i gåstol
’. Foto: Heidi Steiro


 


 

KLART FOR UNGDOMSFORESTILLING


Nord-Norsk Revyfestival, lørdag: her kan du studere hvem som opptrer under lørdagens ungdomsforestilling,
den siste konkurranseforestillingen før finalen lørdag kveld: 

Innslag

Revygruppe

Åpningsnummer

Livet på nett

AkuTTTeateret

Livet i Gåstol

Tjongsfjordrevyen

Dopa

Fjordarevyen

Middag for 3

Tjongsfjordrevyen

Sjakk-matt

Halsarevyen

Geitekillingen og Ulven

ØrnesRevyen UNG

Tysksangen

Ørnesrussen 2018

Begravelsen

Lofotrussen 2018

Resirkulert

ØrnesRevyen UNG

Curlingbarna

AkuTTTeateret

Veit du veien

Malangsrevyen

#meetoo

AkuTTTeateret

Myndig

Fjordarevyen

Jobbsøking

Ørnesrussen 2018

Vi har det bra nok

Malangsrevyen

Avslutningssang

 
VIKINGER FRA ALTA VANT

De var aller først ut i den tredje konkurranseforestillingen. Og ble dem som fikk aller mest jubel fra publikum!

Sketsjen om en forbannet instruktør som forsøker å regissere et vikingetokt slik det SKAL være. Dette var kveldens første sceneinnslag på Ørnes, og nettopp Altarevyen begeistret publikum til kveldens høyeste jubel. Dermed fikk de for 'Vikingene' revymesterskapets tredje publikumspris så langt, og Nord-Norsk Revyfestival gratulerer!

NNR publikumsvinner fred02 1949
Foto: Heidi Steiro

 


 

ROBIN VANT PUBLIKUM

Den andre publikumsprisen under revymesterskapet på Ørnes gikk til Målselv i Troms.

Halsarevyen med Simen Wolden’s ‘Hælge’ fikk aller mest applaus og jubel fra publikum på torsdagskvelden,
og fikk derfor publikumsprisen. Under dagforestillingen fredag gikk samme pris til Nerbygda Revylag i Målselv.
Robin Haugli gikk nemlig rett hjem hos publikum for sin flotte revysang ‘Uønsket’. Vi gratulerer både Robin og
Nerbygda med prisen!

NNR Publ vinner fred01 1931
Konferansier Iren Reppen og Robin Haugli. Foto: Heidi Steiro


 


PRIS TIL SIMEN


Det ble voldsom jubel for Simen Wolden fra Halsa, da åpningsforestillingen i det nordnorske mesterskapet i revy gikk av stabelen på Ørnes i kveld. Simen fra Halsarevyen framførte monologen sin om Hælge, den sjarmerende men stygt forfulgte elgen fra Søndre Meløy. Etter forestillingen kunne konferansier Iren Reppen tildele Simen publikumsprisen – altså var det hans sceneinnslag som ifølge decibelmåleren fikk aller mest applaus fra salen. Vi gratulerer Simen og Halsarevyen!

NNR torsd publ vinn 1629
Konferansier Iren Reppen og Simen Wolden fra Halsa

 


 

FERGEAVGANGEN FLYTTES


Du trodde du skulle gå glipp av finalen i Nord-Norsk mesterskap i revy fordi ferga fra Halsa går for tidlig? Neida, ikke noe problem, se bare her:

Torghatten trafikkselskap stiller opp for Nord-Norsk Revyfestival, og har besluttet å skyve ut fergeavgangen lørdag kveld. Opprinnelig går ferga fra Forøy til Ågskardet klokka 22.20, men nå kan Reidar Waage i Torghatten melde at denne avgengen skyves til kl. 22.45. Dette betyr at du som vil få med deg hele finalen i Ørneshallen, også rekker ferga. Velkommen skal du være!

 
VELKOMMEN TIL NNM I REVY 2018!

Ørnes, torsdag 28. juni klokka 08.00: så er dagen endelig kommet, og vi kan ønske velkommen til det nordnorske mesterskapet i revy 2018!


I tre hektiske dager blir det et yrende folkeliv og gapskratt både på og utenfor scenen i Spildervika på Ørnes. Nå ønsker vi deg velkommen til flotte opplevelser sammen med revyentusiaster og scenekunstnere fra hele landsdelen. Program og alt du trenger av praktisk informasjon finner du forhåpentligvis på disse sidene.

Trenger du billetter: tlf. 47 71 67 96
Festivalkontorets leder: tlf. 48 11 71 51, Beate Aasen
Festivalsjefen, tlf. 95 80 90 24, Anita Seljeseth
Mediekontakter: teamleder Marte Fløan Beisvåg, tlf. 90 15 92 86 og Edmund Ulsnæs, tlf. 99 29 99 08

For deg som ikke er kjent på Ørnes: kjøreturen fra Bodø sentrum tar ca 1t 45 min., og på Ørnes følger du fylkesvegen 5-800 meter forbi sentrum og sentrumsbutikkene før du kommer til Spildervika og festivalområdet rett ved hovedvegen. Kommer du fra sør er kjøreturen fra Forøy på Halsa på omlag 50 minutter, og når du etter Glomfjord og Neverdal kommer til skiltet med Spildra på, er du straks framme.


Nord-Norsk Revyfestival
Boks 20

8151 Ørnes
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 


 

 

Nodlosninga

NØDLØSNING? NEPPE!

De har skapt strålende partystemning i hele Salten. Nå kommer det dyktige live-bandet til Nord-Norsk Revyfestival!

Bodø-bandet Nødløsninga ankommer Ørnes torsdag, klar for å gjøre fredags- og lørdagskvelden til en fest! For når travle festivaldager er over, venter kvelden, med masse artig! Nødløsninga spiller synthbaserte partyhits fra 80-tallet, som er iblandet pop-hits fra litt nyere tid. Eksempler: Jason Mraz, Bruno Mars, The Script, John Mayer, R.E.M., Maroon 5, Van Halen, Toto, Michael Jackson, Huey Lewis, Journey….og vi kunne bare ha fortsatt! Mange gleder seg nok allerede til å oppleve dem under Langsandfestivalen på Sandhornøya i august, men kommende uke kan du altså få en forsmak! Vi ønsker Johan S. Arnesen (vokal), Geir Ove Åbornes (el-gitar/kor), Jørgen Pettersen (slagverk) og Jim Sivertsen på lyd og lys hjertelig velkommen til Ørnes og topp stemning!

 

Nødløsning. (Foto fra deres Facebookside)

 


TONO til NNR

Under årets Nord-Norsk Revyfestival er TONO på besøk med egen stand.

Jonas Risting og Laila Ruud representerer TONO når det nordnorske mesterskapet åpnes på Ørnes. TONO er organisasjonen som forvalter lydfestings- og fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge på vegne av komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag. Under NNR har TONO stand 29. juni (se spesifisert tidspunkt i programmet), og er representert ved:

Jonas Risting
Fagområder: stat/kommune, skole og utdanning, samfunnshus og kulturhus.

tono jonas


Laila Ruud
Fagområder: Revy/cabaret, show/teater, museer og kunstutstillinger.

tono laila


Lurer du på hva TONO er, eller hvorfor dere må betale når dere bruker musikk i revyforestillinger? Jonas og Laila gir deg svar på dette og andre ting du måtte lure på rundt TONO og musikkbruk i revyer.

 


 

STERK UNG-SATSING

Aldri før har Nord-Norsk Revyfestival (NNR) satset mer på unge revyinteresserte. Stor interesse for Revycamp for ungdom og Ung arrangør.

Vi vil gjerne videreføre vår stolte revytradisjon, og satser derfor stort på arrangement-kompetanse til nye generasjoner. Gjennom et samarbeid med Hålogaland Amatørteaterselskap, og med støtte fra Nordland Fylkeskommune, kan vi nå tilby «Revycamp for ungdom» og «Ung arrangør». To program som vil gi en unik arena for nettverksbygging, erfaringsutveksling og kompetanseheving.

(teksten fortsetter under bildet)

IMG 6619
«Revycamp» er for 30 ungdommer (aktører) fra 12 år som vil lære mer om revy. Her vil de få faglige kurs, møte med jury og festivalledelse, utflukter, sosialt samvær, tre revyforestillinger, egen ungdomsforestilling og finaleforestillingen i NNM i revy 2018.

«Ung arrangør» er for 15 ungdommer (frivillige) fra 15 år som får opplæring og kompetanse i arrangement. Her blir de en del av de ulike gruppene som planlegger og gjennomfører sin del av arrangementet NNR. De blir kjent med gruppens mandat og oppgaver, og bidrar videre til forbedring og utvikling. I løpet av festivalen ivaretar de konkrete oppgaver knyttet til arrangementet.

NNR har et bevisst forhold til at barn og unge skal lære seg å bli glad i revy. Vi ønsker at de skal bli bevisst det revymiljøet vi har her, og være med å bygge det opp. Være en kreativ del av det og vokse på den erfaringen det gir.

Ørnesrevyen UNG vokser stadig, og er et friskt pust med sine unge deltakere helt ned til 1.klasse. Også her ser vi ofte at søsken er med, og bidrar til at hele familier er med under NNR. De opplever tidlig at revy er gøy, at samholdet er unikt og at kreativiteten bare vokser i takt med dem selv. For ikke å snakke om den tryggheten de får i seg selv, som er gull verdt og ta med seg i årene framover.

NNR har i alle år vært velsignet med et STORT antall unge, aktører og frivillige, som hver gang har vært med og bidratt til å gjøre revyfestivalen til en fantastisk og sosial happening for store og små. Ofte ser vi hele familier i sving, noe som er utrolig gøy å se, og vi setter uendelig stor pris på det store engasjementet som bare ser ut til å vokse for hvert år!

Det har alltid vært noe helt spesielt når det er revyfestival her på Ørnes, og i år blir neppe noe unntak! Vi gleder oss!

revyfestival

 


 

OG KONFERANSIEREN ER....

Med stolthet og glede: vi presenterer årets konferansier for det nordnorske mesterskapet i revy!

Og hva kan være bedre enn å melde følgende, strålende nyhet: konferansier under årets nord-norske mesterskap i revy er….Iren Reppen! Ja, for nå er det klart: revyartisten, skuespilleren, teatersjefen, regissøren og musikeren fra Harstad har nemlig meldt sin ankomst til Ørnes før festivalstarten 28. juni! Iren Reppen (52) er kunstnerisk leder i Peer Gynt AS, og samtidig skuespiller ved Det Norske Teatret. Revy har hun vært opptatt av helt siden barndommen, og har hatt regi på nærmere 20 revyer sammen med ektemannen Hallvard Holmen, som vi husker fra fagjuryen under det nordnorske mesterskapet i 2016. Sammen er de to også kjent fra serien ‘Himmelblå’ på NRK, mens Iren selv er spesielt godt kjent for sin egen kabaret ‘Det e hardt å være mainn’, som også ble plate. Vi i Nord-Norsk Revyfestivalen er stolt og glad over å kunne ønske Iren Reppen velkommen til viktig jobb på Ørnes i sommer!
iren r
Iren Reppen. Foto: Bård Gundersen
INSTRUKTØREN ER KLAR!


Nok et viktig navn er på plass til det nord-norske mesterskapet i revy!

Ida Jørgensen (49) er dramaturg og sceneinstruktør med master i dramaturgi fra Århus i Danmark. Hun har jobbet med teater gjennom 20 år og har en fot både i det fysiske teatret, det tekstbaserte teatret og i revyen. Hun har tidligere jobbet som sceneinstruktør for Scenekunst i Nordland, er initiativtaker til teaternettverket Scene Bodø og er kunstnerisk leder av Stuntteatret i Bodø, pluss at hun jobber for kulturskolen i byen. Vi husker henne også som medlem av fagrevyen under revymesterskapet på Ørnes i 2016.

MG 4448 2 002

 


Revy fred 4247

 Revy fred 4239

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNG Revy 2018
 

For deg mellom 13-20 år som vil lære mer om revy.

Du får delta på kurs i karakterutvikling og regi, se alle revyforestillinger under NNMR i Revy, møte årets jury, dra på utflukter og sosialt samvær. Nord-Norsk Revyfestival og HATS samarbeider om dette tilbudet for ungdom fra Nordland, Troms og Finnmark. Nord-Norsk Revyfestival har mottatt støtte fra Nordland fylkeskommune, øremerket dette tilbudet.

Pris: gratis. Du får kurs, festivalpass med mat og to utflukter. Maks 30 deltakere.
Påmelding og mer informasjon:  http://hats.no/node/95

 

 


 

SPENNENDE KURSTILBUD FRA HATS!

I samarbeid med Hålogaland Amatørteaterselskap tilbyr vi muligheten til mer revy-kunnskap! Les her om tre spennende kurs under årets Nord-Norsk Revyfestival på Ørnes.Revyregi. Drop-in-kurs, åpent for alle og gratis:
Hvordan kan regi få et middels revynummer til å bli et meget godt revynummer? Vi skal på dette kurset se på noen av regissørens verktøy og hvordan de kan brukes i praksis. Alt er påvirket av en metode instruktøren selv bruker, nemlig Dracula-metoden. Vi skal rett på hovepulsåra! Instruktør Alexander Rindestu

Fredag 29. Juni kl. 11-12 Sted: Kulturfabrikken
Lørdag 30. Juni kl. 11-12 Sted: Kulturfabrikken

Påmelding: https://goo.gl/forms/9pnE6fbz5lU3X1qH3


Revybadet. Åpent for alle og gratis: På revybadet i festivalteltet ser vi nærmere på noen av revynumrene på forestilling. Alexander Rindestu vil lede samtalen med skaperne av revynumrene. Det blir mulighet for å lære mer om regi, koreografi og hva som gjør et revynummer godt.

Fredag 29. Juni kl. 16:00. Sted: Festivalteltet
Lørdag 30. Juni kl. 16:00. Sted: Festivalteltet

Påmelding:
https://goo.gl/forms/9pnE6fbz5lU3X1qH3

Om instruktøren: Alexander Rindestu er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han drifter Rimfrost Teaterensemble, og har holdt en rekke revykurs for HATS.

malangsrevy husmortango

 


 

NÅ KAN DU LÆRE ARRANGEMENT OG PRODUKSJON!

Sammen med våre samarbeidspartnere satser Nord-Norsk Revyfestival betydelig på rekruttering av unge og dyktige revyskuespillere og -arbeidere. Sommerens festival er ikke noe unntak, og her presenterer vi satsingen ‘Ung arrangør’.

Innholdet i ‘ung arrangør’: ungdommer rekrutteres inn i de ulike gruppene som nå planlegger og gjennomfører sin del av arrangementet Nord-Norsk Revyfestival. Ungdommene blir tidlig en del av gruppa og blir kjent med gruppens mandat og oppgaver, videre bidrar de til forbedring og utvikling. I løpet av festivalen ivaretar de konkrete oppgaver knyttet til avviklingen. Nord-Norsk Revyfestival vil gjennom tilskudd dekke kostandene knyttet til opplæring i de ulike gruppene, samt aktiviteter sammen med andre unge aktører under festivalen. Oppgavene du kan velge blant, ser du under bildet. Påmelding: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

IMG 6488

KAMERAPRODUKSJON: gjennom samarbeid med Hypervisjon får ungdommene opplæring i kameraproduksjon og deltar aktivt under festivalen, der forestillinger skal filmes og stemningsrapporter skal lages. Produksjonen publiseres på ”humorportalen.no”, dette er det norske revynettverkets plattform for å dele revynummer.

SCENEPRODUKSJON: gjennom oppgaver i produksjonen tilbyr vi ungdommer oppgaver som produksjonsassistent, inspisient og scenearbeider.

MEDIA: Plan for informasjon, markedsføring og pressemeldinger. Planlegge reportasjer og stunt. Turnus for å publisere på hjemmeside og sosiale medier under arrangementet.

TEKNISK AVVIKLING: Rigging av scene, lys og lyd. Delta i teknisk avvikling der lyd, lys og overføring til storskjerm inngår.

SIKKERHET: Risikokartlegging, rutiner og vaktplaner. Kartlegge grensesnitt mellom grupper. Gjennomføre i henhold til plan.

ARRANGEMENT: ut fra interesser kan ungdom plasseres i grupper som er ansvarlig for billetter, IT, service, miljø, kafé og restaurantdrift.


For alle gjelder at NNR dekker utgiftene til mat og utflukter.

PROGRAM FOR UNG ARRANGØR:

Det lages individuelle avtaler med den enkelte ungdom, med utgangspunkt i hvilket område de skal få opplæring og delta i avviklingen. Den sosiale delen på Revycampens program er åpent for frivillige som arbeider med avvikling av arrangementet. Mer informasjon? Du finner vår kontaktinformasjon under Kontakt-fanen. Påmelding: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 IMG 6473

  


Vårt eminente festivalband!

2018 revybandet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets festivalband under Nord-Norsk Revyfestival på Ørnes: Geir Tømmerberg (kapellmester, fra venstre),

Bård Bergrabb (bass), Børge Petersen-Øverleir (gitar) og Rune Mathisen (slagverk)

 

Hva trenger proffe scenekunstnere under et nord-norsk mesterskap i revy? Et proft revyband, selvfølgelig. Og vi lover: stort proffere enn dette, det BLIR det ikke!

Ja, for vi er veldig stolte av å kunne presentere fire kjente og svært meritterte musikere som nå har bekreftet: de sjekker igjen inn på Ørnes, klar for mesterskapsuka i slutten av juni!
- At vi igjen har så gjennomført profesjonelle aktører til å gi scenartistene sitt musikalske løft, ja, det er jeg veldig, veldig tilfreds med, smiler festivalsjef Anita Seljeseth.
For nå er det klart at årets revyband blir den samme kvartetten som gav det samme løftet under forrige mesterskap. På tangenter, kapellmester GEIR TØMMERBERG. Geir (58) er opprinnelig fra Halsa i Meløy, men bosatt i Bodø der han er musikklærer ved Bodø videregående skole og de senere  årene har tilegnet seg mastergrad i musikkvitenskap. Og, selvsagt: erfaren kapellmester fra revymesterskapene på Ørnes. På slagverk, RUNE MATHISEN. Rune (56) fra Bodø er professor ved fakultet for samfunnsvitenskap og Profesjonshøgskolen ved Nord Universitet, men for hvermannsen ganske sikkert bedre kjent som studio- og konsertmusiker, ikke minst for Halvdan Sivertsen. Rune har mer enn 60 platedeltakelser bak seg! På bass, BÅRD BERGRABB. Bård (51) fra Bodø har i likhet med Rune deltatt på flere titalls plateutgivelser med andre artister, for eksempel samme Halvdan, Terje Nilsen, Eva Trones og Ola Bremnes. På gitar, BØRGE PETERSEN-ØVERLEIR. Børge (51) fra Bodø trenger kanskje minst introduksjon av de alle, siden han er et velkjent TV-fjes fra blant annet Beat for Beat (siden 2013) på NRK1 og gjennom de siste årene en av landets mest etterspurte studio- og turnémusikere – for mange av landets mest kjente musikere, som Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes, Karoline Krüger, Ketil Bjørnstad og Halvdan Sivertsen.

 


 Vi presenterer: juryen

Gledelig god påmelding til sommerens nord-norske mesterskap i revy på Ørnes. Da passer det godt å stolt kunne presentere mesterskapets jury!

1. april gikk fristen ut for påmelding av sceneinnslag til det nord-norske mesterskapet i revy 28.-30 juni. Påmeldingen har vært veldig god, revy står knallsterkt i nord, og nå er vi stolte over å kunne presentere den meget dyktige juryen som skal kåre sommerens vinnere!
- Vi har vært begunstiget med dyktige juryer også før, men jeg må få si at vi er veldig fornøyd med årets sammensetning! En knalldyktig jury! jubler festivalsjef Anita Seljeseth.

Og lederen er…
Så la oss presentere de tre navnene. Årets juryleder er Hanne Vilja Sagmo, som er daglig leder for Norsk revy på Høylandet. Før dette har hun vært faglig ansvarlig og kunstnerisk leder siden 2008.
- Dette er tredje gang jeg kommer til Ørnes og Nord-Norsk Revyfestival. Jeg har alltid en sitrende forventning når jeg ser fjellene under innseilingen med Hurtigruta. Drømmen er å få se et nummer som slår opp latterdøra, åpner hjertedøra eller slår opp noen hjerneblokkeringer. Uansett har jeg store forventninger til årets revyfestival, og gleder meg til å møte alle de hyggelige revyfolkene i nord! sier Hanne.

Prisvinnende
Og fortsettelsen er like bra! Juryens andre medlem er nemlig Anne Berit Sivertsen. Hun er aktør, revytekstforfatter og en av regissørene i Lånkerevyen fra Stjørdal – en av landets aller mest meritterte revygrupper. Anne Berit har vunnet mange priser ved Norsk Revyfestival, og er mottaker av SpareBank1 Midt-Norges revytekststipend på 25.000 kroner for året 2013. Anne Berit holder også tekstskriverkurs, bl.a i regi av Hålogaland amatørteaterselskap. I det daglige jobber hun som lærer.

Teater-regissøren
Og ikke minst: juryens tredje medlem er Ole Christian Øen. Som har vært regissør for utallige teaterforestillinger, revyer, show og musikkspill over hele Norge. I tillegg har han jobbet med regi for både radio og TV, og er en ettertraktet kursholder i stemmebruk, regi og skuespillerteknikk. Ole Christian startet faktisk opp det som er Skandinavias eneste profesjonsutdanning i Stand-Up og revy ved Ringerike Folkehøgskole i 2009, og var tilknyttet skolen i sju år. I dag arbeider han som avdelingsleder for Teater ved Kulturskolen i Tromsø. Denne sommeren har han regien på sommermusikalen «Den gode Hensigt» i Svelvik, for åttende gang.

Jury

Jury 2 Jury 3

 

 

 

 

 

 

 

Juryen: Hanne Vilja Sagmo, Anne Berit Sivertsen og Ole Christian Øen.

 


BILLETTSALGET ER ÅPNET!

Med dyktig uttaksjury på plass kan festivalledelsen presentere vår neste viktige nyhet: vi har startet billettsalget for sommerens revyfest på Ørnes!

De første billettene er allerede booket, og nå kan også du sikre deg plass i god tid. Kjøp billetter her gjennom nettsiden under Billetter i hengemenyen, eller klikk her for å komme til bestillingsvinduet. Du kan også bestille billetter til revymesterskapet på Nord-Norsk Revyfestival på Facebook - der finner du rett knapp i menyen som ligger til venstre. Velkommen inn!-Norsk Revyfestival presenterer stolt:


ÅRETS UTTAKSJURY!

En viktig milepæl foran det nordnorske mesterskapet i revy er å komponere den viktige uttaksjuryen. Nå er den klar!

Når fristen for å å melde på sceneinnslag til sommerens mesterkap går ut 1. april, begynner jobben for en viktig kvintett. Nemig årets uttaksjury for det nordnorske mesterskapet i revy. Vi presenterer dem her:

16542007042621061620160430 161025IMG 4627IMG 4599
IMG 8059

Frithjof Nordnes      Kristin Jørgensen        Kathrine S. Jensen   André Edvarsen      Jan Tore Svendsgård
Nord-Norsk Revyfestival presenterer stolt:


NORD-NORSK MESTERSKAP I REVY 2018

Det er like stas hver gang: velkommen til Meløy, velkommen til årets desiderte og latterlige høydepunkt, velkommen til Nord-Norsk Mesterskap i Revy 2018!

Og du har sikkert sjekket det ut allerede, men årets datoer er altså 28., 29. og 30. juni. Da samler Nord-Norsk Revyfestival landsdelens beste på revy på Ørnes, til det nordnorske mesterskapet i revy 2018. Herlig å få det sagt, og vi gler oss! 😊

1. april er fristen for å melde inn bidrag.
- Vi åpner for påmelding fra midten av februar, og da vil revylagene finne en egen link her på www.nnrevy.no.
- Kriteriene som gjelder for påmeldte sceneinnslag finner også her på våre nettsider, i likhet med det foreløpige programmet for festivalen.
- Her på nettsiden skal vi også oppdatere deg med nyheter og praktisk informasjon. Finner du ikke det du leter etter, send epost til festivalsjefen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ta kontakt på tlf. 95 80 90 24.

Nå er endelig oppkjøringen i gang – vi snakkes straks igjen!

Med vennlig hilsen,
Nord-Norsk Revyfestival,

 

Anita Seljeseth


 

Program NNM i Revy 2018

Mer detaljert program kommer

Torsdag 28. juni

Kl. 16.00 Kostymeopptog (starter i Miljøgata, Ørnes sentrum 2)
Kl. 16.30 Salg av grillmat på festivalområdet
Kl. 20.00 Konkurranse-forestilling 1, med åpning av årets NNM i Revy

Fredag 29. juni
Kl. 14.00 Konkurranse-forestilling 2
Kl. 20.00 Konkurranse-forestilling 3
Kl. 22.00 Revypub (18-årsgrense)

Lørdag 30. juni
Kl. 14.00 Konkurranse-forestilling 4, ungdomsforestilling
Kl. 20.00 Finaleforestilling
Kl. 22.00 Finalefest (18-årsgrense)

 

Billettpriser:
Torsdag – forestilling kl. 20.00     250,-
Fredag –  forestilling  kl. 14.00    250,-
Lørdag –  forestilling  kl. 14.00    250,-
Lørdag –  forestilling  kl. 20.00    450,-
Gjennomgangsbillett                 1100,- (for å gå på alle forestillinger)
Barn t.o.m. 12 år                          10,-  for hver forestilling
Kulturkort 13-19 år                    50% rabatt (må vise bevis)
Studentrabatt                            30% rabatt (må vise bevis)
Ledsager                                  Gratis (må vise ledsagerbevis)

Revy fors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hva kan være bedre enn å ta helg med følgende, strålende nyhet: konferansier under årets nord-norske mesterskap i revy er….Iren Reppen! Ja, for nå er det klart: revyartisten, skuespilleren, teatersjefen, regissøren og musikeren fra Harstad har nemlig meldt sin ankomst til Ørnes før festivalstarten 28. juni! Iren Reppen (52) er kunstnerisk leder i Peer Gynt AS, og samtidig skuespiller ved Det Norske Teatret. Revy har hun vært opptatt av helt siden barndommen, og har hatt regi på nærmere 20 revyer sammen med ektemannen Hallvard Holmen, som vi husker fra fagjuryen under det nordnorske mesterskapet i 2016. Sammen er de to også kjent fra serien ‘Himmelblå’ på NRK, mens Iren selv er spesielt godt kjent for sin egen kabaret ‘Det e hardt å være mainn’, som også ble plate. Vi i Nord-Norsk Revyfestivalen er stolt og glad over å kunne ønske Iren Reppen velkommen til viktig jobb på Ørnes i sommer! Foto: Bård Gundersen

Se revynummer her:

Logo


 

 NNR på Facebook
fb

 

 NNR på instagram

INNNNN


 

 Samarbeidspartnere:

 

 

 

SNN rgb

 

 

 


 

an logo1 CMYK 

 

 

 

nordlys

 

 

 

 

 

 

 

 

Knowledge grows for A4 rgb

 

 

 

 

KLP 

 

 

 

MeløyEnergi

 

 

 

 

Hageland Sandaa RGB

 

 

 

Logo Reipaa

 

 

 

avis tg 4cp pos rodbakgrunnWE TRY HARDER

 

 

 

 

 

 

Logo SolhaugByggevare 250x114 HR

 

 

 

BrødreneBerbusmel Logo

 

 

 

 

Saltenlaks logo kvadrat

 

 

 

 

domstein tagline blue 300

 

 

 

 

lundal

 

 

 

 

Bama storkjokken 90