Minnetavle

Jens-Martin startet i Tjongsfjordrevyen som 13-åring. Han hadde vært med og sett revy siden han var liten og kjente godt til miljøet, da mamma Elisabeth var med i Tjongsfjordrevyen.

Han var i starten mer engasjert i skriving enn å stå på scenen, men etter å ha blitt dratt med i litt mer beskjedene roller ble han tryggere på det å spille og deltok etterhvert med både monologer og i sketsjer.

Han engasjerte seg sterkt i russerevyen på Ørnes og deltok både da han selv var russ i 2018 og året etter.

Sammen med mamma Elisabeth laget han showet «Jens, og moren til Jens» som de holdt på Ørnes 2018.

Han var også med både på Nord Norsk Revyfestival på Ørnes og Norsk Revyfestival på Høylandet.

Fra Nordnorsk huskes han kanskje best fra nummeret «NAV» der han spilte for Ørnesrussen 2018. Fra Høylandet huskes han bl.a som tjenestepike i nummeret «Askepott» som mottok talentprisen 2015.

Jens-Martin huskes best for sin melankolske, rolige framtoning på scenen, og for sine treffende og ettertenksomme replikker.

Vi blir å savne din humor, men takk for at vi fikk ha deg med oss, Jens-Martin!

Presentasjon av revylagene

Vi er Pingvinrevyen!

Universitetssykehuset i Nord-Norges egen
revy. Vi har eksistert i 31 år og består av rundt 40 medlemmer. Noen av disse er som veteraner å regne, og har vært med i over 20 år. På bildet ser dere
aktørene fra årets revy. Vi rakk heldigvis å spille før Covid satte en stopper for all scenehumor.

Vi har en egen scene på UNN, og har én oppsetning i februar, hvert eneste år. Da spiller vi fem forestillinger, alltid for fulle hus. 

Vi har vært på Ørnes mange ganger, men nå er det altfor lenge siden.
Det er derfor på høy tid at vi hiver oss med igjen, selv om det kun er på det digitale plan. Neste gang kommer vi!:)

Revygruppa kommer til å være samlet den 27. juni, og vil kunne delta på direkten:)   

Mvh Tor Ivar Vestgård

Nestleder,
Pingvinrevyen 

Skøy er en humorduo fra Bodø!

Med et humoristisk blikk ser vi lyst på det meste i livet. Mye av døgnet går med på å skape rare karakterer og finpusse på revytekster. I tillegg sover vi en del og er lærere.

Med vennlig hilsen

Kjersti Serverinsen.

Fjordarevyen!
Vi er en gjeng med glade mennesker i alderen 16-nånogseksti, som elsker å underholde. Fjordarevyen har eksistert siden 1974 og er dermed 46 år i år. Noen av medlemmene som var med å starte revyen er fremdeles med – det er slettes ikke verst!
Vi setter opp revy hvert år i november på byens storescene Arktisk Kultursenter og håper det også lar seg gjøre i år. Vi har vært på Ørnes maaaange ganger, og skulle så gjerne ønske vi kunne treffe dere alle igjen i år – men vi kommer sterekere tilbake om to år, ikke sant?
Latterlig hilsen Fjordarevyen.

2 halve og 1 hel!

Revygruppen ble etablert høsten 2017.  Gruppen består av 3 aktører som har bøttevis med revyerfaring fra andre revylag. Er første gang vi deltar på Nordnorsk Revyfestival som 2 halve og 1. Vi har tidligere deltatt med både Fjordarevyen og Isbjørnmafiaen. Vi har faktisk bare hatt en full oppsetning. Dette var sist romjul. Ellers har vi spilt revy under de to siste Hammerfestdagene. Vi skriver revy om det vi synes er morsomt. Ser frem til å delta på den første digital revyfestival. Håper vi kan treffes til neste festival.

Bragerevyen!
Bragerevyen er Tromsøs største revy. Vi har holdt det gående på Kongsbakken siden 1930.
Alltid premiere 1. Januar.

Unglynrevyen!

En hællsikkes gjeng fra Sørreisa som har holdt samla i mange herrens år. Unglynrevyen har drevet med revy i snart 40 år og har forestilling hvert bidige år.

Bærumsrevyen!

Bærum kommunes revy startet i 2007. Vi spiller hver år i September en blodfersk og selvskrevet revy! Regissør har i alle år vært Per Anders Kirste og kapellmester Per Jacob Gisholt. Deltagere er alle ansatte i Bærum kommune. Men vi kommer fra hele landet – og fra andre land. Aldersspennet er sort, fra 20 til 70 år! En fantastisk kreativ gjeng, som stortrives med tekstskriving, sang, musikk og koreografi, samt kostymesøm og scenografi-snekring! Skuespiller Kine Prytz Skarheim kommer fra Saltdal i Nordland, -så vi håper å få bli med i Nord Norsk Revyfestival! Det er dessverre ingen revyfestival for oss søringer!

Meg Skjelmerud, tekstforfatter.

Malangsrevyen!

Malangsrevyen er et revylag som er en del av UIL Røyken med base på samfunnshuset Rambergstua i Malangen, ca 6 mil sør for Tromsø. Malangsrevyen har holdt det gående siden tidlig på 80-tallet, og har siden 2012 deltatt på NNM og NM i revy hvert år. Vi er mellom 30-40 aktive deltakere, hvorav en stor andel er ungdommer. Fra man går i 8.kl kan man være med å lage revy. Hver påske setter vi opp ei ny forestilling. I likhet med Nord Norsk Revyfestival måtte vi i år avlyse på grunn av corona-tiltakene, så nå gleder vi oss ekstra til å delta på digital festival!

Sal og Scene Tjongsfjord Skole.

Valgfag produksjon for Sal og Scene er en liten klasse på 6 elever fra 8 og 9 klasse. Vanligvis jobber vi med ulike former for teater og drama, men våren 2020 ble vi henvist til undervisning på Teams. Dermed ble det til at vi ville spille teater på nett, og lage film om situasjonen. Klassen undervises av Elisabeth Sjåvik Monsen.

Pensjonistrevyen.

Pensjonistrevyen i Bodø er en gjeng med 20 mennesker som møtes en gang i uka på Tusenhjemmet. Vi består av både skuespillere, musikere, tekstskribenter og scenearbeidere. Når vi møtes har vi ei fantastisk stund sammen. Da sitter latteren løst, det fleipes med både alvorlige og mindre alvorlige ting i livene våre. Slik skal det være når godt voksne samles.

Denne revygruppa har eksistert i mange år, og hvert år- i den tiden de har eksistert, har det vært fremført en større revy i Bodø. Alle tekstene er skrevet av revymedlemmene, og det er både monologer, dialoger, sanger og til dels dans (kom ikke der). De siste årene er revyer fremført i Stormens lillesal med fulle hus. Av relativ ny dato, er Kjærringøyrevyen som planene er, fremføres på Kjærringøy ungdomshus. Men dessverre satt corona en stopper for mye dette året. Vi lover at vi kommer sterkt, om ikke sterkere tilbake.

Med vennlig hilsen Pensjonistrevyen i Bodø.

Asylrevyen.

Revygruppe med utspring fra Nordlandssykehuset.

(NPS som det het for noen år siden, eller Rønvik som det het i gamle dager) I 1991 skulle det arrangeres åpne dager ved Nordland Psykratiske sykehus og daværende sykehusprest Gunnar Kristiansen ønsket å profilere sykehuset utad ved å fokusere på mer enn sykdom. Han fant ut at det ikke hadde vært laget revy ved sykehuset siden 1927, og mente at det var på høy tid å lage en ny.

Det ble laget tilsammen 8 revyer i Festsalen på NPS, den siste i år 2000. De første revyene var i hovedsak interne arbeidsplassrevyer, men de innholdt også noen generelle nummer. I løpet av 90 tallet fikk revyen et større publikum utenfor sykehuset, og det gikk mer i retning av å bli en Bodø revy.

I 2001 ble forestillingen «Best of» satt opp i Bodø kulturhus sammen med Svolvær Byteater. Dette innledet et flereårig samarbeid mellom revygruppene.

Da NPS fylte 100 år i 2002 ble det satt opp en jubileumsforestilling i kulturhuset. Høsten 2007 satte Asylrevyen opp egen forestilling i Bodø kulturhus med Stein Alsos (Svolvær Byteater) som regissør. I 1995 deltok revyen for første gang på Norsk Revyfestival på Høylandet. Senere har Revyen deltatt på både Nord Norsk Revyfestival på Ørnes og på Høylandet. De siste årene har Asylrevyen samarbeidet med Humorduoen Skøy og har laget to forestillinger i lag med dem. De fleste av medlemmene jobber eller har jobbet ved Nordlandssykehuset.

Isbjørnmafian.

Isbjørnmafian består av mange hoder. Ingen av dem er riktig vel bevart, men de besitter forskjellige talenter.

Øyne og ører har vi masse av. Faktisk to av hver per hode. Det betyr at vi ser og hører hverandre noenlunde godt.

Hvert hode er også utstyrt med en munn. Dette kan være til både sorg og glede, men som oftest brukes den til å flire høyt av oss selv.

Når man står sammen med disse hodene, med så mange øyne og ører og munner, ja da blir det revy!

Og jammen flaks for oss, at det er akkurat disse hodene som utgjør Isbjørnmafian.

Barfotrevyen.

Barfotrevyen er ein ungdomsrevy som finn stad på Langnes Ungdomsskule i Tromsø kvar Oktober. Revyen har heldt det  gåande i 16 år og vil ikkje gje seg med det fyrste. Revyen speles av skulens ungdommar, men dei får instruktørhjelp av eldre ungdommar som har deltatt på revyen tidlegare.

Ørnesrussen.

Rødrussen på Ørnes satte tradisjon tro, opp russerevy i Meløy Kulturhus den 22.Februar. To forestillinger med godt salg ga mersmak og mange av aktørene hadde lyst å hive seg med på årets festival. Derfor var skuffelsen stor da den ble avlyst. Heldigvis kom nyheten med digital festival opp og vi bestemte oss for å melde oss på.

Alle som er rødruss på skolen deltok på revyen. Med 21 stykker som bidro både på scenen og i kulissene ble revyen en braksuksess. Vi håper nå å få delta på festivalen!

Tjongsfjordrevyen.

En revygruppe fra vakre Helgeland. Lager revy på samfunnshuset hver vår. Vi har omlag 30 medlemmer, der ALLE er en viktig brikke 🙂

Vi satser stort på rekrutering og har fokus på barn og ungdom. Vi elsker festival-livet og gleder oss stort til at Nordnorsk Revyfestival blir tilbake til normalen <3

Fyr Laus.

Revygruppa Fyr Laus fra Andenes har for første gang meldt på nr til NNM i revy. Vi feirer 30 årsjubileum i år. Vi har to forestillinger på år, ei etter påske og ei i romjula. 12 Oktober 2013 spilte vi revy i Edderkoppen teater i Oslo til fullsatt sal.

Jubileumsforestilling i Oslo Konserthus 1 Mai i år er flyttet til 16 April neste år. På finaledagen vil gruppa være samlet og kunne være med på direkten 🙂

Studentrevyen i Tromsø.

Etter en lang pause kom studentrevyen i Tromsø tilbake og er nå på sitt sjette år siden oppstandelsen. Revyen er laget av og med studenter fra UiT – Norges arktiske universitet og har som oppdrag å bringe latter til alle. Revyen settes opp årlig som en del av studentUKA. I år hadde revyen «en god blåmandag» som tema. Revyen sko godt ann lokalt og ønsker nå å ta resten av landet med storm.

Nordlysrevyen.

Nordlysrevyen fra Alta består av en gjeng med glade amatører, oftes kledd i rosa. Vi startet opp i 2003. Har hatt litt pause nå, men er klar for å kjøre i gang med revyen igjen. Noe av det største vi har opplevd er å ta Nordlysreven ned til Tigerstaden, der vi laga et stort show for søringan, på selveste Chateau Neuf!

Nerbygda Revylag.

Revylaget ble stiftet i 1996. Har i år hatt vår 25.forestilling. Har deltatt mange ganger på Ørnes og vunnet priser. Men fortsatt gjelder slagordet om at det er viktigere å delta enn å vinne!

Altarevyen og AkuTTTeateret.

Altarevyen og AkuTTTeateret gjør mye sammen. AkuTTTeaterets medlemmer er aktører under Altarevyens årlige forestilling i Januar og i år har de laget et nummer sammen til årets NNM.

Altarevyen består av ca 10 medlemmer i alderen 20-52 år. AkuTTTeateret har 11 medlemmer i alderen 14 – 18 år. Hver Januar spiller vi for 2500 publikumere og både de voksne og ungdommene gjør mindre forestillinger/produksjoner utenom januarforestillingen.

Vi var heldige og fikk spilt revyen vår før landet ble stengt, likevell har vi valgt å lage noe nytt til NNM. Verden var plutselig veldig annerledes nå kontra da vi skrev tekster til januarshowet. Vi hadde det utrolig morsomt under innspilling og selv om ingenting kan erstatte å være live med et publikum gav det mersmak å jobbe i videoformat, Tik-Tok neste!

Vi sees, på nett i det minste!

BLØGG.

BLØGG kommer fra Lakselv, midt i Finnmark. Vi har siden 1986 spilt revy på Brennelv bygdehus, men har i enkelte år valgt å bruke Lakselv kultursal til våre revyer. Vår ungdomsavdeling BLØGG/SU (BLØGG sine unga), har hatt varierende aktivitet i sanrt 20 år. På det meste engasjerte vi 50 barn og unge i alderen 7-16 år.

Vi har vært arrangør av Fylkesrevyfestivalen i Finnmark hvert år fra 1991. Gjennom alle disse år har 53 revylag spilt tilsammen 601 revynumre. BLØGG ble tildelt Finnmark fylkeskommunes kulturpris i 1996 for vårt engasjement med å samle revy-Finnmark.

Etter vår julerevy i 2012 fikk vi mye medieomtale i de fleste riksmediene pga en sang om et angivelig swingersmiljø i bygda. Saken ble blant annet omtalt i Dagbladet. Les mer om saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/swingte-kremkake-pa-revysjefen-i-gapestokk/62993272

Det angivelige swingersmiljøet ble etter dom tilbudt erstatning. Denne skulle utbetales under et arrangement på torget i Lakselv Lørdag 5. Januar 2013.

BLØGG ønsker Nordnorsk Revyfestival og alle deltakere en swingende flott festival.

Svolvær Byteater.

Svolvær Byteater ble dannet i 1996 og har siden jobbet aktivt med å utvikle skuespillere og drive teater og revy på frivillig basis. Foreningen ble dannet da tre revylag i Svolvær slo seg sammen for å samle miljøet. Siden har byteateret produsert og vært med i skuespill, revyer, improvisasjonsteater, barneteater, musikaler, reklamefilmer med mere.

Svolvær Byteater består i dag av 18 kreative sjeler med forskjellig bakgrunn, etnisitet og alder.

Hælsikes Kvinnfolk.

Hælsikes Kvinnfolk er en liten kohort med fire damer fra Svolvær som trives mes å lage revykabaret. I over 20 år har de gledet publikum på store og små scener rundt om i landet. Hælsikes Kvinnfolk har deltatt på revyfestivalene både på Ørnes og Høylandet, priser har det også blitt. Såehh da sees og flires vi på årets revyfestival? Supert!

Humorkameratene fra Svolvær.

Nord-Norge nest morsomste humortrupp, basert på ei intern avstemming etter ei garasjeopprydding i 1997. Siden har det bare gått en vei….

ØrnesRevyen UNG.

Vi er en revygruppe for ungdom fra Meløy etablert i 2010. Vi har hatt forskjellige prosjekter opp gjennom årene, alt fra egne forestillinger til deltakelse på UKM. Vi har vært deltagere og frivillige på Nord Norsk Revyfestival siden 2012. Vi har vårt tilholdssted på Kulturfabrikken Meløy, og er så heldig å nettopp fått kreativt rom hvor vi kan jobbe med teatersport, revy, film og musikk. Vi gleder oss stort til årets digitale festival og selv om vi ikke denne gangen får møte nord Norges mest utsøkte, herlige og gærne revy entusiaster, er vi helt sikker på at korona går over og at vi igjen skal møtes til ny revyfestival på Ørnes.