Årets jury

Gjøglerne speider etter juryen under årets nordnorske revymesterskap - og har funnet dem!. Dette er en trio med revyelskere med en solid bakgrunn fra ulike scener. De får en tøff jobb gjennom de tre innledende forestillingene - og ikke minst i finalen!

Først juryens leder, Cathrine Skjernes

Cathrine fra Tromsø er utdannet drama- og teaterpedagog, og interessen for humor og scenekunst startet tidlig. Som barn var Joffen og Laffen store idoler, men hun tok ikke steget inn på scenen selv før hun begynte på folkehøgskole. Året etter fikk hun blomstre i "69 grader nord -en drittsekkrevy" med Finn Arve Sørbøe på regi. Siden da har Cathrine utdannet seg innen revy, skrevet, produsert og spilt i flere egne show, vært revykursholder i Hats, holdt kortkurs i barnerevy både på NM i revy på Høylandet og på Kulturskolen i Tromsø. De senere årene har hun blant annet undervist revyproduksjon som en del av kjerneprogrammet i Kulturskolen, og som foreleser i emnet "Revyens kreative prosesser" ved UIT. Cathrine er frilans skuespiller og er blant annet å se i sesong 8 av Planetpatruljen på NRK som rådgiver Lattervik. 

I revy elsker Cathrine det uventa, nyskapende, grensesprengende og sjangeroverskridende, men har også en helt spesiell kjærlighet til det nostalgiske. 


Arvid Ones (foto Norsk Revy)

Arvid er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøyskole (1979) og har vært skuespiller på flere teatre i Norge. De siste 25 årene har han for det meste jobbet som teaterinstruktør og har jobbet mye med revy og show. Og hatt regi på Kvinner på randen, Ylvis, Raske Menn, Else Kåss Furuset, Herborg Kråkevik, Linda Eide, Terje Sporsem og Vinskvetten for å nevne noen. Han har også hatt regi på en rekke lokalrevyer. Han har også vært teatersjef på det som nå heter Det Vestnorske Teater. I 2015 fikk han Komiprisens fagpris.

Torstein Fosmo

Torstein fra Hommelvik er utdannet operasanger (tenor) fra NTNU og Musikhögskolan i Malmö, men har vært revymann hele livet. Det startet med barnerevy på 1. mai, inn i Hommelvikrevyen og til egne revyprosjekt - før det nå har ført ham til stillingen som fagansvarlig og kunstnerisk leder i Norsk Revy. Han sier at det han elsker med revy, er å bli overrasket - enten av et poeng, en bevegelse, en uventet hendelse eller kort sagt hva som helst! Spilleglede hos aktørene og trøkk er alltid et pluss. Hvis man i tillegg har 'den gode teksten', er Torstein i den syvende revyhimmel.  

2024 © Nord-Norsk Revyfestival