NY PRIS - Arne Hauklands revystipend!

Nord-Norsk Revyfestival hedrer vår tidligere revygeneral, hedersmann og gode venn Arne Haukland med en ny pris fra 2024: Arne Hauklands revystipend

Arne 91 år gammel, og i veldig mange av disse årene hadde spesielt vi i Meløys gode revymiljø stor glede av hans klokhet og kreativitet. Han stod i spissen da vårt eget Nord-Norsk Revyfestival ble etablert i 1990, og da hadde Arne allerede i en årrekke vært kreativ og operativ leder for Ørnesrevyen. Han var kreativ med både tekst og tegning, og en god og omtenksom samtalepartner. 

Arne vokste gjennom årene til å bli en bauta i vår stolte revyhistorie. Han var en som mange ble veldig glad i gjennom arbeidet med moro og galskap fra scenen. Samtidig vet vi at engasjementet hans for lokalsamfunnet langtfra stoppet der. Etter at han flyttet fra Hadsel til Meløy med Gudrun og barna i 1963, engasjerte han seg som leder i både Ørnes idrettslag, og senere Ørnes og omegn pensjonistforening. Arne ble tildelt kulturprisen fra Meløy kommune i 1986, og frivilligprisen fra Frivilligsentralen i Meløy så sent som i 2006.

 Arne døde 17. juni i 2021. Han hedres nå med en minnepris - et stipend som deles ut til et talent som utmerker seg under Nord-Norsk mesterskap i Revy.

2024 © Nord-Norsk Revyfestival